Tartályos Gáz Gázrendelés

Targoncagáz Vendéglátás Ipar Mezőgazdaság Terményszárítás Lakosság

Terményszárítás

A terményszárítók gond nélküli, egyszerű és hatékony működtetését ugyancsak a Prímaenergia tartályos PB-gáz biztosítja!

A hatékony és gazdaságos működtetéshez a következő ismeretek elengedhetetlenek: a legtöbb szárító 30%-ról 14%-ra történő szárításra van méretezve. Ez a kapacitás egyben tervezésileg arányos egy teljesítménnyel, egy mag "felfűtési", egy magszárítási és egy maghűtési idővel, amelyet a mag úthosszával is jellemezhetünk.

Természetesen egész másként realizálódnak ezek a paraméterek a mai igényt, (20%-ról 14%-ra szárítást), azaz 5-6% vízelvonást feltételezve. Itt ugyanis csökken az egyes szárítási periódusok időtartama, úthossza, amelyet többnyire forszírozott üzemmel (gyorsabb felfűtéssel, tovább növelt szárítólevegő hőmérséklettel, s vele pörkölő-stresszhatással, növelt légátszívással, az energiaveszteség növelésével, illetve csökkenő hűtési idővel és a visszanedvesedés kockáztatásával) próbálnak korrigálni, miközben természetesen mintegy 25-40%-kal nő a szárító gyakorlati teljesítménye a méretezett kapacitáshoz képest.

Használjon Ön is tartályos PB gázt!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!

Ez utóbbi előnyös, ellenben ezek a hatások nyilvánvalóan nem kedveznek a magok biológiai és takarmányozási értékének a megőrzésében. Nincs elegendő idő a magon belüli nedvességtartalom kíméletes kivonásához, illetve hűtéskor annak egalizálódásához. Kíméletesen szárítani tehát csak megfelelően "nagy" köbtérfogatú, rugalmasan szabályozható fűtő- és levegő kapacitású szárítóval lehet, s természetesen sok minden múlik még az egyéb "apró" részleteken (pl.: hő-visszavezetés; hőtechnika; vezérlés stb.) is!Használjon tartályos PB-gázt!

Amennyiben szeretne tartályos PB-gázt használni a fenti területek bármelyikén, kérjük vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!